top of page
  • Writer's pictureGS

GERA VERSLO PRADŽIA: 10 Punktų, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant verslą

Updated: May 9, 2018

Prieš pradedant verslą, reikia apsvarstyti daugybę dalykų, objektyviai įvertinti savo resursus. Verslo vystymas pareikalaus laiko ir finansinių išteklių, bendravimo, kūrybiškumo įgūdžių, žinių ir patirties. Apžvelgsime keletą pagrindinių punktų, būtinų gerai verslo pradžiai

Verslo pradžia, įmonės steigimas, UAB, MB, IĮ steigimas, buhalterinės paslaugos, buhalterė, buhalteris, kaip pradėti verslą, nuo ko pradėti verslą, verslo idėjos
Gera verslo pradžia

1. Verslo idėja ir vizija

Būkite išskirtiniai, pasauliui nereikia jau esančių dalykų. Sugalvokite tai, ko kitiems nepavyktų nukopijuoti. Prekių ir paslaugų pasiūlos gausybėje raskite išskirtinę nišą. Kad prekė ar paslauga būtų patraukti, ji turi spręsti tam tikrą kliento problemą. Būkite lankstūs bei atviri naujovėms, taip turėsite galimybę į verslą pažvelgti iš kelių perspektyvų, rasite, kas šiuo metu žmones domina labiausiai.

2. Išanalizuokite rinką

Rinkos tyrimai yra labai svarbi verslo strategijos dalis. Savo prekę ar paslaugą pozicionuokite į tam tikrą vartotojų segmentą. Apgalvokite, ar jūsų verslas bus orientuotas į jaunimą ar vyresnio amžiaus auditoriją, ar tiks abiejų lyčių atstovams ir kt. Kuo jūsų idėja pranašesnė už kitas rinkoje jau esančias? Ar jūsų prekės ar paslaugos rinka yra didėjanti, ar mažėjanti? Kokią rinkos dalį galėtumėte užimti? Kas bus jūsų vartotojai ir kokios jų charakteristikos? Kas bus jūsų konkurentai, kuo esate už juos pranašesni? Ar pajėgsite konkuruoti su jau veikiančiais ir rinkoje įsitvirtinusiais konkurentais?

Išanalizavę rinkos poreikius, dydį ir konkurenciją, rasite nišą, kurioje galėsite vystyti pelningą verslą.

3. Suplanuokite savo finansus

Finansinis prognozavimas apsaugo nuo galimos rizikos, lėšų trūkumo ar nepakankamo pinigų srauto. Tačiau, kaip teigia dauguma verslininkų - verslo įkūrimas visuomet kainuoja daugiau, nei tikimasi. Specialistų teigimu, uždirbti pinigai turėtų būti investuojami į tolesnę plėtrą.
4. Parenkite verslo planą

Planavimas yra jūsų verslo sėkmės pagrindas. Verslo planas padeda išgryninti verslo idėją, nustatyti savo tikslus, galimus pavojus ir įvertinti pažangą. Nusistatykite tikslus – įsivardinkite koks veiksmas, kokį rezultatą lems; Identifikuokite galimas grėsmes ir galimybes, stiprybes ir silpnybes, įvertinkite, kokį pelną gausite, ar galimas ir koks būtų nuostolis per pirmus 5 verslo gyvavimo metus.

5. Sukurkite įvaizdį

Įvaizdis yra neabejotinai svarbus kiekvienam verslui. Pasirinkite įmonės pavadinimą, investuokite į logotipą, vizitines korteles, internetinį puslapį. Užregistruokite domeną ir susikurkite el. paštą (bet ne „Gmail“, „Yahoo“ ar panašiai). Šių dienų vartotojas ne šiaip perka prekę, bet perka emociją. O emocijas kuria nuotraukos, patrauklūs vaizdai ar įtraukiantis turinys. Dėl to prekių/ paslaugų pateikimas turi būti nepriekaištingas.

6. Paruoškite pardavimų ir rinkodaros strategiją

Pastaruoju metu verslo aplinka ženkliai pasikeitė ir verslininkai turi pritaikyti savo strategijas prie skaitmeninio amžiaus. Tam, kad jūsų verslas augtų, jis turi būti pakankamai žinomas ir populiarus. Pažinkite savo auditoriją ir su ja bendraukite. Priklausomai į kurį vartotojo segmentą verslas taikosi, populiarinimui pasitelkite visas įmanomas socialines medijas: Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin.

Pasakokite žmonėms apie savo verslą, megzkite naujas pažintis: ką gali žinoti, galbūt ateityje jie taps jūsų klientais.

7. Suburkite stiprią komandą

Stipri komanda gali padėti jums pasiekti aukštumas versle. Nepriklausomai nuo to ar turite nuolatinius, ar laisvai samdomus darbuotojus, įsitikinkite, kad jie supranta jūsų verslo idėją ir tiki verslo sėkme.

8. Pasirinkite teisingą verslo struktūrą

Apsispręskite dėl veiklos formos – ar vykdysite individualią veiklą pagal pažymą ar verslo liudijimą, ar steigsite įmonę – mažąją bendriją, uždarąją akcinę bendrovę. UAB „Finkona“ specialistai gali suteikti daugiau informacijos apie kiekvienos verslo struktūros privalumus ir trūkumus.

9. Pasitikrinkite reikalavimus, pagal verslo tipą ir struktūrą

Pasirūpinkite reikalingais leidimais ir licencijomis. Išsiaiškinkite ar jūsų verslui vykdyti bus reikalingos licencijas ir kokios jų išdavimo procedūros.

10. Suraskite patyrusį buhalterį

Buhalteris, kuris specializuojasi jūsų sektoriuje gali pateikti naudingą informaciją, kad galėtumėte įvertinti finansinius rezultatus ir priimti geresnius sprendimus.
Samdoma buhalterinė įmonė yra geras sprendimas, nes verslo pradžioje jūs gaunate kompetetingą konsultaciją, o už paslaugas mokate minimaliai, nes verslo veiklos apimtys nėra didelės.
Jei manote, kad negalėsite susidoroti su visomis ar keliomis išvardintomis užduotimis, susisiekite su UAB "Finkona" specialistais ir mes mielai jums padėsime.
82 views
bottom of page