top of page
  • Writer's pictureGS

Naujos užsienio dienpinigių normos

Updated: Jun 4, 2018

Nuo liepos 2018m. liepos 1 dienos įsigalioja naujas maksimalių dienpinigių dydžių sąrašas.


Dienpinigiai|dienpinigių normos|komandiruotpinigiai 2018|užsienio komandiruotės|dienpinigių normos
Dienpinigių normos užsienio šalyse

Nuo liepos 1 dienos įsigalioja naujas Maksimalių dienpinigių dydžių sąrašas. Beveik visose valstybėse dienpinigių norma padidėjo, pavyzdžiui, Latvijoje nuo 38 iki 44 Eur, o Danijoje – nuo 57 iki 80 Eur. Kai kuriose Afrikos ir Azijos valstybėse dienpinigių norma mažėja. Norvegijoje ji sumažėjo nuo 58 iki 53 Eur. Kai kurios valstybės iš sąrašo išbrauktos.


Naujasis Maksimalių dienpinigių dydžių sąrašas bus taikomas nuo 2018-07-01. Dienpinigių normos pasikeitė visose užsienio valstybėse. Dauguma normų didėjo, bet kai kuriose valstybėse jos buvo sumažintos.


Iš valstybių sąrašo dingo, šalys: Jamaika, Hondūras, Paragvajus, Kongo Respublika ar Martinika. Tai nereiškia, kad į jas komandiruojami darbuotojai negali vykti ar kad jiems nebus mokami dienpinigiai. Nuo 2018-07-01 atsirado nauja norma „kitoms valstybėms“ – 31 Eur už dieną. Ją taikysime tuomet, kai sąraše nerasime valstybės, į kurią siunčiame savo darbuotojus.


Iš sąrašo išbraukti ir miestai: Ryga, Maskva, Sankt Peterburgas, Astana ir Niujorkas. Dabar vykstant į šiuos miestus bus taikoma tai valstybei (Latvijai, Rusijai, Kazachstanui ir JAV) nustatyta dienpinigių norma.


Įsigaliojimo data: 2018-07-01


Originalus teisės aktų tekstas:


bottom of page